Google PlusFacebookYoutube
Работим с предварително записан час на регистратура: 0893/51 52 94
Ида Вет
Ветеринарната клиника на град Плевен

Образна диагностика

Ендоскопско изследване

Ендоскопията е метод за оглед на трудно достъпни части в тялото, по минимално инвазивен начин, посредством камера. Ендоскопията се използва с диагностична и терапевтична цел. Изследването може, самостоятелно или в комбинация с други методи, да доведе до поставяне на точна диагноза и лечение при редица заболявания. Метода дава възможност за бърза визуализация на изследваните органи, отстраняване на погълнати и аспирирани чужди тела. Самата манипулация е кратка, извършва се под анестезия, а възстановяването на пациента е бързо.

Ако Вашият ветеринарен лекар Ви препоръчва ендоскопска диагностика или Вие смятате, че домашният Ви любимец има нужда от такава, имате възможност да запазите час за преглед. По време на прегледа нашият специалист ще разгледа историята на проблема, ще направи преглед и ще установи, дали е необходима ендоскопия и трябва ли да се направят предварителни изследвания.

                           

                                           

                          

 

Дигитална рентгенография 

Клиниката разполага с т.нар. индиректна дигитална рентгенография (CR X-raysystem), което ни позволява да работим изключително бързо при максимално качество.

Стремежа на екипът работещ с тази диагностика е всяка рентгенова снимка да е в правилната проекция и с перфектно качество.Използваната рентгенова уредба е сертифицирана и одобрена за експлоатация от АЯР/Държавна агенция по ядрено регулиране/, което гарантира максимална степен на сигурност, както за пациентите така и за работещите в тази среда.

Лекарите от клиниката са с лицензии за работа с източници на йонизиращо лъчение, като са изкарали съответните курсове и периодични медицински прегледи.

Ако сте изпратени от лекуващия си лекар за снимка при нас, моля първо запазете час по телефона.

ВАЖНО! Макар и рядко, за изпълнението на някои специфични проекции (снимки на глава, снимки за дисплазия, болезнени фрактури, агресивни кучета или котки) се налага пациента да се успокои предварително (лека упойка). Как протича самата процедура ще Ви бъде обяснено подробно на място.

                                        

Ехокардиографско изследване на сърцето

Клиниката разполага с най - модерния ветеринарен Доплеров ехограф в Северна България, снабден с всички необходими сонди и режими за оценка работата на сърцето. Извършваме ехокардиографии на пациенти от под килограм до възрастни пациенти от гигантски породи под наблюдението на Д-р Петков.

Почти винаги това изследване е планово, отнема поне един час и независимо дали сте пациент на клиниката или Ви изпраща личният Ви лекар като рефериран пациент е важно да запишите час предварително. Самото изследване е неинвазивно - без стрес или болка за самия пациент; не се използва упойка, а стопаните са поканени да присъстват.

 

 

Ехографско изследване на коремна кухина

Клиниката е оборудвана с ехограф, което ни дава възможност неинвазивно да прегледаме и оценим всички вътрешни органи - без да се налага да се упоява пациента, без болка и без стрес.Ехографското изследване е уникално по рода си, защото ни дава ценна клинична информация не само за формата, структурата и размера на органите, но и за тяхната функция.

Незаменимо изследване при болести свързани с работата на черния дроб и бъбреците; при всяко съмнение за туморно заболяване в областта на корема; за установяване и проследяване на нормална и патологична бременност.

Ако сте изпратени от Вашия личен лекар за ехографско изследване при нас, задължително запишете по телефона час предварително.

   

 

Кувьоз

Родените бебета (нормално или след цезарово сечение) както и тези, които се раждат с някакъв здравословен проблем имат нужда от по-специални грижи. Това включва и поставянето им в кувьоз - специално устройство, наподобяващо легълце, в което температурата и влажността се поддържат близки до тези в майчината утроба, осигурява постоянен приток на кислород и подходяща вентилация. Освен това се използва за инхалации при белодробни проблеми, за животни в  критични случаи и загряване след анестезия.