Google PlusFacebookYoutube
Работим с предварително записан час на регистратура: 0893/51 52 94
Ида Вет
Ветеринарната клиника на град Плевен

Ваксини и микрочипове

                       

Поставяне на ваксини

Основна част от профилактиката, за да е здрав вашия домашен любимец е поставянето както на първоначални така и на годишна ваксина. Клиниката работи с всички качествени марки ваксини представени на пазара. Преди ваксинацията Вашият лекар ще направи обстоен клиничен преглед, за да се увери, че пациента е здрав и ще избере подходящата ваксина.

Това изисква време затова е редно да си запишете час за да може да ви се обърне достатъчно внимание, за всички възникнали въпроси относно отглеждането на домашния Ви любимец.

Предварително закупени ваксини не се поставят в клиниката поради това, че не се гарантира правилното им съхранение и носене на съответната отговорност.

Поставяне на микрочип

От няколко години маркирането на кучетата, както и на животните пътуващи зад граница е задължително поставянето на микрочип. Това е процедура, която му осигурява уникален номер, който се отбелязва в паспорт и се регистрира в единна система на Българската агенция по безопасност на храните.При загубен/намерен пациент е единствения начин еднозначно да се установи кой е стопанина.

Паспорт за домашния любимец Европейски образец

От 2 години, единствените официални и валидни паспорти са този образец.
Той се издава от упълномощения ветеринарен лекар, който удостоверява това с пълните си данни, подпис и печат.

Паспортът е задължителен за домашния Ви любимец.

В него са нанесени пълните данни на собственика, животното с неговата уникална идентификация, ваксинации, обезпаразитявания, тест за антитела срещу бяс, декларация за клиничен преглед и някои важни забележки.
Той е важен не само за пътуване извън граница, но и в страната, при покупко-продажба на животни, участие в изложби, размножаване, регистриране в общината, пътуване в обществен транспорт, при преглед във ветеринарна клиника, стандартни профилактични ваксинации и обезпаразитявания и други.
Ако Вашето домашно животно няма паспорт, обърнете се към ветеринарния си лекар!